Smuk Landsbydag

I 2012 startede den årlige begivenhed Smuk Landsbydag, med udgangspunkt i den lokale spild-indsamlingsdag, som blev udvidet til at omfatte alle lokale idéer til forbedring og vedligeholdelse, som kan bidrage til at gøre området mere attraktivt.

Alle ideer er lige gyldige, der skal bare samles opbakning fra én eller flere personer til at løfte opgaven, og finde finansiering, materialer eller anden form for støtte til at finansiere opgaven. Så der er frit slag.

Hele arrangementet afsluttes med en sponsoreret fællesspisning, hvor indsats og resultater kan måles, vejes og udveksles i en bevidsthed om, at alle har gjort deres bedste for at sikre et samlet godt resultat.

Ud over en række lokale sponsorer bidrager Kolding Kommune med materialer og andet i en balance mellem frivilligt arbejde og materiale omkostninger, og i erkendelse af at mange af opgaverne er kommunalt ansvar, som ikke umiddelbart kan løftes inden for det offentliges rammer.

Arrangementet koordineres af Lokalrådet for Hejls og Hejlsminde området i samarbejde med Kolding/Sjølund Udviklingsråd. Se nyhedsindslag fra 2015: