Kajaksejlads

Som Kolding Kommune's eneste kysthavn er Hejlsminde det ideelle udgangspunkt for en tur i havkajakken.

For den mindre øvede vil det lavvandede område, specielt syd for havnen og i bugten, sikre fast grund under fødderne, hvis balancen "mod forventning" skulle kikse, eller hvis man er ude for at prøve et par rulninger.

Nord for bugten er vanddybderne mere skiftende, så her kan du gøre de første spæde forsøg på lige at prøve evnerne af. Uanset hvilke rute du vælger vil der være varierende landskaber langs kysten, der overvejende er tilgængelige for en mindre pause, hvor turens oplevelser kan drøftes.

Følgende tur forbi Anslet kan eventuelt anbefales:


For den mere øvede byder en lille times roning rundt om Brandsø på tilsvarende oplevelser, men her skal vejret nok lige kontrolleres på DMI inden der lægges fra land, så man får valgt vand efter om man er fortrolig med gode dønningerne, krydssejlads med pænt store sidebølger, eller foretrækker blikstille havvand.

Afhængig af kursen vil det første man møder på Brandsø formentligt være fyrskoven.

Går man syd om Brandsø vil man komme forbi det gamle færgeleje, hvor Wedellsborgs motorfærge lægger til.

Længere fremme på østsiden finder man den smukke bøgeskov, Øster Skov, med over 300 år gamle træer.

Hvis I støder på en lejrplads kan den ganske rigtigt benyttes til overnatning, men det kræver forudgående tilladelse fra godset.

Vel tilbage ved fyrskoven kan kursen sættes mod badehotellet som rager godt op over vandet og udgør et godt sigtepunkt. Men sæt kompasretningen for en sikkerheds skyld, hvis der skulle komme usigtbart vejr.

Fang lidt af stemningen, når man kombinerer kajaksejlads med lystfiskeri: