Lystfiskeri

2 Put and Take søer rummer regnbueørreder, bækørreder og kildeørreder.

Her er der også sørget for ekstra underholdning i form af græskarper og gedder, men disse skal genudsættes, hvis de kommer på krogen.

Der dog også enkelte begrænsninger, selv om det kan se hyggeligt ud og der er gode chancer for bid.

De to ungesvende man kan se på billedet er ikke ude på dybt vand, men ikke des mindre er de ude i ulovligt fiskeri.

Det er nemlig ikke tilladt at fiske i det fredede naturområde, som dækker Hejls Nor/Mindet og 500 m ud i havet fra "Slusen".

(Foto: Ole Futtrup)

Se nærmere om begrænsningerne under Vade- og kyst fiskeri.

Inden for mindre en 10 kilometer kan du finde 4 naturskønne fiskepladser, som normalt giver normalt vil give adgang til fangst af havørred, hornfisk, rødspætte, sild, torsk og skrubbe. Havfiskerne vil yderligere kunne nyde god underholdning, da der er mange Marsvin og en del sæler i området, men de må dog som bekendt ikke fanges. Så blot til lyst.

Hvad angår vade- og kystfiskeri må begejstringen over mulighederne for fangst, dog dæmpes i en periode på måske flere år.

4.000 ton kvælstof, svarende til den mængde Lillebælt tilføres på et år, havnede i Lillebælt efter ulykken i Fredericia i februar 2016, hvor en gødningssilo brød i brand. DTU forudser, at det vil tage op til 10 år at regenerere bestanden.

De foreløbige rapporter om konsekvenserne for fiskeriet er fortsat omdiskuterede, men lokale fiskere melder at fangsten i Lillebælt er faldet så dramatisk, at reelt fiskeri praktisk taget kun sker på 70 meter vand. Så p.t. ikke den store fornøjelse ved vade- og kystfiskeri.

Forureningen har p.t. en udbredelse fra Fyns Hoved, via Lillebælt og den vestlige del af Østersøen, helt ned til den tyske grænse i syd.

Fisker du med garn, ruser eller lignede redskaber, så er du fritidsfisker - og så skal du have fiskertegn uanset din alder og pensionsforhold. Du skal dog være fyldt 12 år for at drive fritidsfiskeri. Men fritidsfiskeri er så til gengæld også en meget udbredt sport, blandt folk som enten har haft en våd drøm om fiskeri når de trak sig tilbage, blot lever drømmen om egne produkter på eget bord ud, eller øjner chancen for at supplere økonomien.

Der er rigelige muligheder med udgangspunkt i Hejlsminde, selvom der kan være lidt kamp om de bedste pladser:

(Foto: Ole Futtrup)

Se nærmere om reglerne for lyst- og fritidsfiskeri her.