Hejlsminde Forsamlingshus

Med sin smukke beliggenhed mellem Lillebælt og Hejls Nor danner Hejlsminde Forsamlingshus rammen om et væld af aktiviteter, så som Kræmmermarked, musikarrangementer, fællesspisninger, foreningsaktiviteter og ikke mindst private fester (dog ikke ungdomsfester).

Hejlsminde Selskabelige Forening og Hejlsminde Borgerforening tog i midten af 1980’erne udfordringen fra kunstmaleren Leo Astrup op, og begyndte at samle penge sammen til at bygge et forsamlingshus.

Hejlsminde Badehotel var blevet lukket, og der var ikke længere en sal, som kunne benyttes til foreningsarrangementer og lignene.

Leo havde fået den idé, at Hejlsminde skulle have et nyt samlingssted, hvor alle mulige arrangementer kunne afholdes - et ”medborgerhus”.

Til en begyndelse donerede Leo Astrup en serie reproduktioner af nogle af sine malerier og tegninger, som kunne sælges. Overskuddet herfra skulle gå direkte til etableringen af medborgerhuset. Det var dog langt fra nok.

Snart var planerne om det første ”Hejlsminde Kræmmermarked” en realitet.

Efter 10 års kræmmermarkeder havde de to bestyrelser samlet ca 600.000 sammen, og i tæt samarbejde med den daværende Christiansfeld Kommune blev byggeriet igangsat.

Hejlsminde Forsamlingshus stod færdig i april 1996 med reception og indvielsesfest den 11. maj.

Hejlsminde Forsamlingshus indeholder stor og lille sal, køkken- og toiletfaciliteter m.v.

Der kan aftales adgang til musikanlæg, klaver og Internet.

I tilknytning til forsamlingshuset findes 60 parkeringspladser.

Du kan læse yderligere om forsamlingshusets historie, events, lokaliteter m.v. på foreningens hjemmeside:

Hejlsminde Forsamlingshus

Havnevej 3

Hejlsminde

6094 Hejls