Hejlsminde Badehotel

Jeppe Lauridsen, der var Hejlsmindes "matador" fra 1883 – 1923 og som ejede pakhuset, det senere Hejlsminde Tørreri, så mulighederne for at trække folk ud til hav og strand, og frem for alt til Hejlsminde, da det i 1908 blev besluttet at bygge 3 banestrækninger, som indgik i projekt Sydbanen - Kolding-Hejlsminde, Kolding-Taps og Vamdrup-Taps.

Banen til Hejlsminde blev indviet den 29. november 1911 og muliggjorde stedets udbygning som feriested og turistområde, og umiddelbart efter stod det nuværende Hejlsminde Badehotel, klar til indvielse i 1912.

Badehotellet ligger med en smuk udsigt over Lillebælt, mod Brandsø og Gravenshoved, så det var ikke svært at lokke turisterne til denne nye og spændende ferieform.

Hejlsmindes historie som turistmekka blev grundlagt, med dette fremsynede initiativ, og man må jo erkende at de store sommerhusområder, der skød op i de følgende år, bekræftede, at opdagelsen af områdets rekreative værdi, har givet mange mennesker uforglemmelige ferieoplevelser.

Badehotellet er i dag udstykket i ferielejligheder, men har fortsat en række offentligt tilgængelige faciliteter, som f.eks. et badeland, som alternativ til stranden på en dårlig dag.