Udgået - Hejlsminde Strand mere handicapvenlig
Broen ligner umiddelbart den gamle, men er af en noget mere avanceret type med stålpiller i stedet for træpiller, og så ligger den på pontoner, så den kan tåle bølgebevægelserne i vandet – selv ved storm.
Det meget synligt nye er den nystøbte startbane i cement med natursten på siden, som forlænger broen på landjorden. Den er – ligesom resten af broen beklædt med hårdt træ, som kørestols- og rollatorbrugerne kan trille ud over og videre ud på den egentlige badebro i vandet.
Henning Fåborg tilføjer, at de har gjort, hvad de kunne, for at få den nye badebro til at falde pænt ind i omgivelserne ved netop at bruge træ og natursten, og han håber meget, at de lokale og turisterne vil tage den flittigt i brug.
Den nye badebro er finansieret af Hejlsminde Badehotel og en privat fond, og den ejes også af badehotellet.
Den kan tåle bølger, og vipper op og ned i takt med dem, når de slår ind under den.
Badehotellet har skudt cirka 80.000 kr. i broprojektet, og så har man fået 50.000 kr. fra en privat fond til projektet.
Selv om broen er privatejet, så har alle adgang til at bruge den.
Syv myndigheder – og eller miljøinstanser – er kontaktet, inden broen i sin tid blev etableret for første gang i 1993-94.
Kilde: JydskeVestkysten
I Hejlsminde skal den lokale strand helst være så indbydende og attraktiv for lokale, turister og sommerhusejere, som muligt. Det har byens brolaug og Hejlsminde Badehotel nu gjort sit for, at stranden bliver.
I forgårs lagde brolaugs-mand og medejer af badehotellet, Henning Fåborg, en sidste hånd på arbejdet med at forlænge den nye badebro, så kørestolsbrugere kan trille fra landjorden og ud på broen og glide i vandet, på lige fod med alle andre. Det har de ikke kunnet før.