Hejlsminde Badehotel

 
Jeppe Lauridsen, der var Hejlsmindes "matador" fra 1883 – 1923 og som ejede pakhuset, det senere Hejlsminde Tørreri, så mulighederne for at trække folk ud til hav og strand, og frem for alt til Hejlsminde, da det i 1908 blev besluttet at bygge 3 banestrækninger, som indgik i projekt Sydbanen - Kolding-Hejlsminde, Kolding-Taps og Vamdrup-Taps.
 
 
 
Banen til Hejlsminde blev indviet den 29. november 1911 og muliggjorde stedets udbygning som feriested og turistområde, og umiddelbart efter stod det nuværende Hejlsminde Badehotel, klar til indvielse i 1912.

Badehotellet ligger med en smuk udsigt over Lillebælt, mod Brandsø og Gravenshoved, så det var ikke svært at lokke turisterne til denne nye og spændende ferieform
.

Hejlsmindes historie som turistmekka blev grundlagt, med dette fremsynede initiativ, og man må jo erkende at de store sommerhusområder, der skød op i de følgende år, bekræftede, at opdagelsen af områdets rekreative værdi, har givet mange mennesker uforglemmelige ferieoplevelser.  

Badehotellet er i dag udstykket i ferielejligheder, men har fortsat en række offentligt tilgængelige faciliteter, som f.eks. et badeland, som alternativ til stranden på en dårlig dag.


Comments