Oplevelser‎ > ‎

Lystfiskeri

 Inden for mindre en 10 kilometer kan du finde 4 naturskønne fiskepladser, som giver adgang til fangst af havørred, hornfisk, rødspætte, sild, torsk og skrubbe.
Havfiskerne vil yderligere kunne nyde god underholdning, da der er mange Marsvin og en del sæler i området, men de må dog som bekendt ikke fanges. Så blot til lyst.
 
 
2 Put and Take søer rummer yderligere regnbueørreder, bækørreder og kildeørreder.
Også her er der sørget for ekstra underholdning i form af græskarper og gedder, men også disse skal genudsættes, hvis de kommer på krogen.
 
Med alle disse muligheder er der dog også enkelte begrænsninger, selv om det kan se hyggeligt ud og der er gode chancer for bid.
De to ungesvende man kan se på billedet er ikke ude på dybt vand, men ikke des mindre er de ude i ulovligt fiskeri.
Det er nemlig ikke tilladt at fiske i det fredede naturområde, som dækker Hejls Nor/Mindet og 500 m ud i havet fra slusen.

(Foto: Ole Futtrup)
 
 Se nærmere om begrænsningerne under Vade- og kyst fiskeri.

 
Fisker du med garn, ruser eller lignede redskaber, så er du fritidsfisker - og så skal du have fiskertegn uanset din alder og pensionsforhold. Du skal dog være fyldt 12 år for at drive fritidsfiskeri. Men fritidsfiskeri er så til gengæld også en meget udbredt sport, blandt folk som enten har haft en våd drøm om fiskeri når de trak sig tilbage, blot lever drømmen om egne produkter på eget bord ud, eller øjner chancen for at supplere økonomien.
Der er rigelige muligheder med udgangspunkt i Hejlsminde, selvom der kan være lidt kamp om de bedste pladser:

Lystfiskeri
(Foto: Ole Futtrup)

Se nærmere om reglerne for lyst- og fritidsfiskeri her.

 
Comments