Aktiviteter‎ > ‎

Windsurfing, SUP (Stand Up Paddle) og windsurfing regatta i Hejlsminde

esseændringVidste du at Hejlsminde har nogle af verdens bedste instruktører indenfor windsurfing, og at disse instruktører bare venter på at få lov at lære fra sig i Hejlsminde Bugt, som er et rigtig velegnet sted at lære windsurfing fra bunden.

Lillebælt er en overset perle for windsurfere. Der er altid et godt spot inden for rækkevidde, lige meget hvilken vej vinden blæser, og generelt er forholdene for langdistancerace gode.
 
Den lave vanddybde på 40- 50 cm langt ud i bugten, 1 - 1,5 m de første 2-400 m generelt fra kystlinjen, og den sandede strandbund, er ideel og skåner fødder og ben fra ubehagelige overraskelser, hvis man en enkelt gang (eller ofte) må forlade brættet for at starte forfra igen.
Så der er muligheder for, at selv de yngste kan prøve tingene af og få balancen ind under huden.

(Foto: Ole Futtrup)

Windsurfing er en sport fuld af fart.

Vindsurfing ved Hejlsminde

Den bedste måde at lære windsurfing på er at melde sig ind i én af Dansk Sejlunions mange surf- eller sejlklubber med tilbud om windsurfing. I Dansk Sejlunion er der mange klubber, der i større eller mindre grad beskæftiger sig med windsurfing.
 
I Hejlsminde vil de fleste nok søge til Nordeuropas første
 
                                                                          "Dunkerbeck Windsurfing og SUP-center”
                                                                           Under adresseændring
                                                                           http://www.dunkerbeck-windsurfing.com/
 
som kan få dig op at windsurfe på en halv time, selvom et begynder-kurset er på fire timer, da det også inkluderer sikkerhedsregler på og ved vandet – også velegnet for børn.  Det eneste krav er, at man skal kunne svømme.


Centeret tilbyder begynderkurser i windsurfing og SUP (Stand Up Paddle), og udlejning, samt salg af en række kendte windsurfer produkter. Desuden vil Britt Dunkerbeck tilbyde to typer SUP-udflugter: En på 45 minutter, som er en optimal workout på vandet, og en tre timers udflugt,
hvor der er lagt et 45 minutters ophold ind på en af de mange smukke strande, som Jyllands østkyst byder på.
Centeret indeholder derudover et lækkert lounge-område med cool videoer.


 
Kysten har smukke og interessante kulisser til SUP-udflugter, om man nu tager den alene eller i en booket udflugt med guide – så vil oplevelsen give dig og din familie utrolige sjove og spændene ferieminder. Fordi kysten nogle steder kun er tilgængelig fra vandet, kan man virkelig få en unik oplevelse ud af at tage sig en SUP-tur langs kysten. Mange steder vokser skovene helt ned til stranden – og dette finder man ikke mange steder i verden.
 
Dunkerbeck Windsurfing og SUP-center står bag forskellige Windsurfing regattas i Hejlsminde. Her klip fra en regatta i 2016:

YouTube-videoYouTube-video
YouTube-video
og et indslag i TV Syd om samme.
 
Britt Dunkerbeck er en af verdens, gennem tiderne, bedste kvindelige windsurfere med 17 verdensmesterskaber på CV'et, bor i Hejls området og har velvilligt stillet sin ekspertise og erfaring til rådighed for rigtig mange windsurfere igennem tiderne, så det er ikke så mærkeligt, at det har smittet af på de lokale windsurfere og trænere, som bruger området.
 

World Sailing Speed Record Council kan opliste følgende topresultater for Britt Dunkerbeck:


500 Metre Records:

        World Speed Records:
        1986        Windsurfer        Britt Dunkerbeck    ESP    33.77 kts

        10m2 - Women:
        1986         Windsurfer        Britt Dunkerbeck   ESP    33.77 kts

Nautical Mile Records :

        Women:
        July 2003     Windsurfer    Britt Dunkerbeck    AND    23.84 kts    Aringa, Grand Canaria

På nedenstående video kan du få et indtryk af hvorfor netop farvandet ved Hejlsminde er så godt et område at dyrke bl.a. windsurfing:

Windsurfing og Katamaran sejlads ved HejlsmindeComments